تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 - 11:55
کد خبر : 611

با احداث سد خرسان ۳؛ ۱۷روستا و یک قبرستان تاریخی زیر آب می رود

با احداث سد خرسان ۳؛   ۱۷روستا و یک قبرستان تاریخی زیر آب می رود
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار تجدید نظر در مطالعات سد خرسان ۳ شد و گفت: با احداث این سد ۱۷ روستا و یک قبرستان تاریخی ۵ هزار ساله زیر آب می‌رود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار تجدید نظر در مطالعات سد خرسان ۳ شد و گفت: با احداث این سد ۱۷ روستا و یک قبرستان تاریخی ۵ هزار ساله زیر آب می‌رود.
سید علی احمدزاده در نشست شورای برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بزرگترین قبرستان میراثی دوران ایلامی در منطقه سادات محمودی است، اظهار داشت: بر روی احداث سد خرسان حرف داریم اگر این سد احداث شود قبرستان میراثی که ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری دارد از بین می‌رود.
وی با تاکید بر اینکه احداث سد خرسان به غیر از خسارت چیز جدیدی برای کهگیلویه و بویراحمد ندارد، افزود: خدمات رسانی به ۱۷ روستای سادات محمودی به دلیل اینکه قرار است سدی احداث شود، مختل شده است.
احمدزاده خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: قبرستان سادات محمودی میراث بزرگ جهانی است و قبول ندارم هر آنچه در کاوش پیدا شد بردارید و به موزه ببرید و هر چه کشف نکردید زیر آب برود، اقدامی کنید و اجازه ندهید این قبرستان زیر آب برود، با وزیر گردشگری جلسه برگزار کنید تا در این زمینه صحبت کنیم.
وی با اشاره به تلاش‌ها برای عدم احداث سد آبریز گفت: بهانه آوردند که با احداث سد آبریز روستاها زیر آب می‌رود در حالی که به غیر از چهار خانوار عشایری روستایی نبود که زیر آب برود، بعد درختان و گونه‌های گیاهی را بهانه کردند که از بین می‌رود و محل سد آبریز محل عبور پلنگ است و چنین بهانه‌هایی آوردند در حالی که با احداث سد خرسان ۱۷ روستا زیر آب می‌رود، میراث بزرگ تاریخی در سادات محمودی از بین می‌رود و ۵ گونه درختی که در دنیا مشابه ندارد، نابود می‌شود.
احمدزاده بیان کرد: می‌خواهیم برای قبرستان تاریخی سادات محمودی کارهایی انجام دهیم تا به یک ظرفیت عظیم گردشگری تبدیل و گردشگران از سراسر دنیا به این منطقه بیایند اینکه کاوش کنید و به موزه ببرید که فایده ندارد ما یک میراث جهانی فوق‌العاده مهم داریم که وزارت گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تلاش کنند و اجازه ندهند این مکان زیر آب برود‌.
کورش درخشان زاده فرمانده شهرستان دنا از نامه وزارت نیرو برای ممنوعیت صدور محوز ساخت و ساز در ۱۷ روستای دهستان سادات محمودی خبر داد و افزود: سادات محمودی ۲۷ روستا دارد وزارت نیرو برای احداث سد خرسان مجوز ساخت و ساز در ۱۷ روستایی که زیر آب می‌روند را نمی‌دهد.
در ادامه سعید طالب پور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود قبرستان میراثی در دهستان سادات محمودی، خاطرنشان کرد: این قبرستان تاریخی دارای ۵ هزار سال قدمت و ۲۰ هکتار است تاکنون سه بار کاوش در این منطقه انجام شده است و برخی از قبرستان تاریخی زیر آب می‌رود.

پالایشگاه گچساران
حدود پنج هزار شغل ایجاد می کند
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هفته گذشته مجوز احداث پالایشگاه گچساران از سوی وزارت نفت داده شد که با راه اندازی آن حدود پنج هزار فرصت جدید شغلی در این استان ایجاد خواهد شد.
سید علی احمدزاده با اشاره به اینکه آیین کلنگ زنی طرح پالایشگاه گچساران در سفر دوم رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد انجام می شود اظهار داشت: این پالایشگاه در گچساران با ۱۰۵ هزار بشکه نفت خوراک روزانه به بهره برداری خواهد رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اینک موافقت احداث پالایشگاه گچساران با اعتبار ۶ میلیارد دلار صادر شده و سرمایه گذار بخش خصوصی این طرح ۱۰۰ درصد آماده بوده و زمین آن هم فراهم شده است.
منطقه نفت خیز گچساران نخستین بار در فاصله سال‌های ۱۳۰۲ و ۱۳۰۳ هجری شمسی، توسط کنسرسیوم دارسی مورد مطالعه قرار گرفت.
استخراج نفت از میدان گچساران در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی از چاه شماره ۱۳ این شهرستان آغاز شد.
برنامه‌های حفاری تا پیش از ملی شدن صنعت نفت ادامه یافت و در این مدت به ۱۶ حلقه چاه نفت تولیدی و ظرفیت تولید ۶۰ هزار بشکه در روز نفت خام، افزایش یافت.
پس از ملی شدن صنعت نفت، شرکت اکتشاف و تولید نفت ایران در سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۳۶ عملیات حفاری را بار دیگر در این منطقه آغاز کرد.
این برنامه تا سال ۱۳۴۵ ادامه داشت و تعداد چاه‌های حفاری شده به ۴۶ حلقه افزایش یافت.

برچسب ها :

ناموجود