تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 - 12:32
کد خبر : 644

کهگیلویه و بویراحمد بدون استراتژی بلند مدت /توسعه استان؛ قربانی سیاست زدگی

کهگیلویه و بویراحمد بدون استراتژی بلند مدت /توسعه استان؛ قربانی سیاست زدگی
ضعف مدیریت، عدم شایسته سالاری، نبود برنامه ریزی و استراتژی میان مدت و بلند مدت، قانون گریزی و سیاست زدگی از جمله مصایب و مشکلاتی است که گریبانگیر توسعه متوازن در این استان شده است تا توسعه استان قربانی سیاست زدگی و عدم شایسته سالاری در برنامه ریزی و تدوین استراتژی بلند مدت گردد.

محرومیت واژه ناپسندی است که سالیان سال به نام استان کهگیلویه و بویراحمد چسبیده است و بنظر می رسد که به این زودی ها نیز قصد جدا شدن از این استان را ندارد. استانی که از یک سو به لحاظ نیروی انسانی و متخصص و از سوی دیگر به لحاظ منابع و امکانات طبیعی اگر از سایر استانهای کشور جلو نباشد در ردیف های بالای جدول قرار می گیرد اما همچنان درگیر بودن و نبودن است. ضعف مدیریت، عدم شایسته سالاری، نبود برنامه ریزی و استراتژی میان مدت و بلند مدت، قانون گریزی و سیاست زدگی از جمله مصایب و مشکلاتی است که گریبانگیر توسعه متوازن در این استان شده است تا توسعه استان قربانی سیاست زدگی و عدم شایسته سالاری در برنامه ریزی و تدوین استراتژی بلند مدت گردد.
جبار کیانی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج از برنامه محوری به عنوان شاخصی نام برد که می تواند زمینه ساز تحقق این مهم در کهگیلویه و بویراحمد باشد.
جبار کیانی می گوید: موتور محرکه و یا موتور تصمیم گیری درون هر حوزه جغرافیایی استانی و یا اقتصادی جایی به نام سازمان مدیریت و برنامه ریزی است که این سازمان اساسا ماموریت هایش برنامه ریزی برای حوزه هایی است که دولت منابع برای توسعه و پیشرفت آن ها در اختیار داده است.
کیانی بر این باور است که نبود برنامه سرمایه های موجود را نیز به هدر خواهد داد و هر چند که منابع و اعتبارات نیز وجود داشته باشد اما در سایه نبود برنامه و استراتژی این اعتبارات و منابع نمی توانند نقشی در توسعه ایفا کنند.
رئیس اتاق بازرگانی استان با تاکید بر اهمیت وجود استراتژی توسعه بلند مدت در استان معتقد است که تا کنون چنین برنامه ای در استان وجود ندارد و می گوید: اگر بخواهیم به توسعه پایدار برسیم باید تمام منابع بودجه ای استان همراه با برنامه باشد که علی رغم همه تلاش هایی که انجام شده هنوز ما دارای یک استراتژی توسعه ای بلند مدت و راهگشا برای استان نیستیم.
وی عنوان کرد: برای درست هزینه کردن منابع اختصاص یافته باید نیروهای انسانی متخصص و کارآمد و دارای تجربه و دانش فنی داشته باشیم و به درستی توسعه را بفهمند و تحت تاثیر فشارهای بیرونی که عمدتا رفتارهای سیاسی است قرار نگیرند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج گفت : اگر ظرفیتی در قانون بودجه برای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد باید متناسب با آن عناصر مدیریتی کارآمد و کارایی داشته باشیم تا بتوانیم از این ظرفیت ها به درستی استفاده بکنیم.
به گفته کیانی اساسا اگر استان بخواهد توسعه پیدا کند باید پروژه هایی تعریف شوند که این پروژه ها در طول مسیر خود و راه اندازی نیازمند زیربخش های دیگری برای توسعه باشد همچون مگا پروژه های بزرگ.
وی افزود: در جغرافیای کهگیلویه و بویراحمد با ۱۶ هزار کیلومتر مربع و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت این همه منابع و فرصت می تواند واقعا در حوزه های سرمایه گذاری و اشتغال این مردم را بی نیاز کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج ادامه داد: سهم استان از اصل ۴۴ و از نقش آفرینی هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری در استان مغفول مانده است و متناسب با جمعیت، ظرفیت مان و سهم مان در تولید ناخاص ملی با استفاده از ظرفیت نفت کاری انجام نشده است.
کیانی تصریح کرد: در استانی که ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولیدی و صادراتی دارد و سهم استانی آن سال ها از سوی شستا، سازمان بازنشستگی، هلدینگ بانک ها و وزارت کار و غیره مغفول مانده، باید با پیگیری جدی گرفته شود.
وی اضافه کرد: برای اینکه ما از ظرفیت موجود نهایت استفاده را ببریم واقعا عملکرد مدیران باید راستی آزمایی و رصد شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج گفت: باید عملکرد هر حوزه اقتصادی مشخص و معیار سنجشی باشد و بدانیم در کجای مسیر قرار داریم و قرار است به کجا برسیم که متاسفانه در استان در این باره چیزی مشخص نیست و از این موضوع رنج می برد.
اما در کنار گفت و گوی رئیس اتاق بازرگانی استان باید یادآوری کرد که در ابتدای سال تئوری رشد تئوری رشد ۹ درصدی تولید ناخالص داخلی استان مطرح شد و هوشمندانه این تئوری به عنوان یک دستور کار برای جلسات شورای گفت و گو برگزیده شد تا عملکرد مدیران اقتصادی در ارتباط با تحقق این عدد اندازه گیری شود. اما متاسفانه باید گفت تاکنون مستنداتی که در واقع به ما بفهماند که آیا استان می تواند به این عدد برسد بدست نیامده است و لذا می طلبد که با کار کاشناسی بیشتر و برنامه محوری زمینه های تحقق این مهم را که در بخشهای مختلف زیرساختی تحول زاست و نوید بخش توسعه متوازان است، فراهم کرد.
در هر صورت ضرورت وجود استراتژی بلند مدت و کوتاه مدت برای توسعه متوازن استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از گذشته احساس می شود و چنانچه متولیان امر دغدغه توسعه استان را دارند ضروری است که هر چه سریعتر این استراتژی طراحی شد.

برچسب ها :

ناموجود