تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 - 11:50
کد خبر : 605

هشدار ها را جدی بگیرید/ منفی شدن آمار ازدواج در کهگیلویه و بویراحمد

هشدار ها را جدی بگیرید/ منفی شدن آمار ازدواج در کهگیلویه و بویراحمد
سال گذشته یک هزار و 61 واقعه طلاق ثبت شد، امسال نیز آمار طلاق یک هزار و 91 مورد بود که طلاق در استان 3 درصد افزایش داشته و متاسفانه شاهد منفی شدن آمار ازدواج و افزایش طلاق هستیم و زنگ خطر است که دستگاه‌ها متولی باید آن را جدی بگیرند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص آخرین وضعیت طلاق گفت: سال گذشته یک هزار و ۶۱ واقعه طلاق ثبت شد، امسال نیز آمار طلاق یک هزار و ۹۱ مورد بود که طلاق در استان ۳ درصد افزایش داشته و متاسفانه شاهد منفی شدن آمار ازدواج و افزایش طلاق هستیم و زنگ خطر است که دستگاه‌ها متولی باید آن را جدی بگیرند.
سید علی احمدزاده در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نگرش و دغدغه مقام معظم رهبری در موضوع جمعیت، اظهار داشت: مسئله جمعیت و جوانی جمعیت برای مدیران تکلیف شرعی و قانونی ایجاد کرده است و قانون جوانی جمعیت ضمانت اجرایی دارد.
وی با اشاره به موضوع مهم جمعیت وجوانی جمعیت، عنوان کرد: نشست شورای اداری به این دلیل به موضوع جمعیت و جوانی جمعیت اختصاص داده شد تا همه مدیران نسبت به آن دغدغه داشته و با جدیت مسئله را مورد توجه قرار دهند.
احمدزاده ابراز کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۲۴ مهر ماه سال گذشته در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و خانواده مجلس به تصویب رسید و یک ماه بعد توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
وی به تبیین اهمیت جوانی جمعیت تاکید کرد و گفت: همه مدیران مکلف هستند این قانون که دارای ۷۳ ماده است را مطالعه و تبیین کنند تا خود و جامعه از وظایفی که در زمینه جمعیت و اینکه در قبال جمعیت چه تکلیفی برعهده داریم آگاه شوند.
احمدزاده با بیان اینکه همه مسئولین باید در قبال تکالیف شرعی و قانون جامعی که برای خانواده و جوانی جمعیت داریم پاسخگو باشند، گفت: مدیران به طور جدی به این موضوع ورود کنند و پیگیر آن باشند.
وی با اشاره به اینکه، افزایش میانگین سنی جمعیت و کمی نسل جوان با این روند قطعا از مشکلات جدی در آینده خواهد بود، خاطرنشان کرد: با اینکه سال ها از جمعیت پویا و جوان برخوردار بودیم متاسفانه در سال‌های اخیر روند باروری شیب نزولی داشته و رشد جمعیت در استان کاهش یافته و این مسئله ای هشدار دهنده است.
احمدزاده یادآور شد: سال گذشته رشد جمعیت استان ۱,۷۶ درصد بوده و امسال به ۱.۷۰ رسیده و نسبت به شاخص سال گذشته وضعیت مناسب نیست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به آمار ازدواج و طلاق در استان اشاره و عنوان کرد: طبق آنچه که اداره کل ثبت اسناد ارائه کرده در سال گذشته چهار هزار و ۴۳۹ واقعه ازدواج به ثبت رسید، امسال نیز آمار ازدواج سه هزار و ۹۷۹ مورد بوده که شاهد کاهش ۱۰ درصدی ازدواج نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
دکتر احمدزاده در خصوص آخرین وضعیت طلاق گفت: سال گذشته یک هزار و ۶۱ واقعه طلاق ثبت شد، امسال نیز آمار طلاق یک هزار و ۹۱ مورد بود که طلاق در استان ۳ درصد افزایش داشته و متاسفانه شاهد منفی شدن آمار ازدواج و افزایش طلاق هستیم و زنگ خطر است که دستگاه‌ها متولی باید آن را جدی بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حضور در جبهه به نسبت جمعیت مربوط به استان کهگیلویه و ویراحمد است، افزود: این افتخار به برکت جمعیت جوان آن روزها به ثبت رسید اما در شرایط کنونی اگر این موضوع جدی گرفته نشود تهدید استانی و ملی به شمار می‌رود.
استاندار خاطرنشان کرد: تمام امکانات استان برای رشد و ارتقاء جمعیت و جوانی جمعیت به کار گرفته می‌شود.

موضوع افزایش جمعیت
با جدیت دنبال می‌شود
مدیرکل خانواده وزارت کشور: موضوع افزایش جمعیت با جدیت دنبال می‌شود
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: موضوع افزایش جمعیت با شدت و جدیت دنبال می‌شود و اگر چنین اقدامی نشود، اتفاق ناخوشایندی رخ می‌دهد.
زینب اختری در کارگروه آموزشی جوانی و جمعیت در آموزش و‌ پرورش کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: معلمی شغل انبیاء(ص) است و امروزه معلمان ما در حال انجام این رسالت خطیر هستند، البته از آنها انتظار داریم علاوه بر وظیفه‌ای که به‌عهده دارند، به رسالت مهم جمعیت و کاهش نرخ باروری که جمعیت کشور را تهدید می‌کند بپردازند.
وی عنوان کرد: فرصت کم و زمان محدود است و اگر به مقوله مهم جمعیت که دغدغه مقام معظم رهبری است و ایشان در سال ۹۱ در زمینه کاهش جمعیت اعلام خطر کردند، به‌خوبی به آن نپردازیم و دغدغه و حساسیت نداشته باشیم، اتفاقات ناخوشایندی رخ می‌دهد.
اختری با بیان اینکه موضوع جمعیت جبهه جدیدی در کشور ایجاد کرده است، گفت: مردم استان کهگیلویه و بویراحمد بالاترین حضور در جنگ هشت سال دفاع مقدس را داشتند و از آنها می‌خواهیم در جبهه جدیدی که در حوزه جمعیت ایجاد شده است دست به دست هم دهند تا از مسئله‌ای که برای کشور ایجاد شده است به‌خوبی عبور شود.
وی با ابراز اینکه “راه عبور از وضعیت کنونی داشتن علم و آگاهی و پرداختن به موضوع جمعیت با نگاه علمی است”، گفت: همان‌طور که فرماندهان و رزمندگان ما در زمان جنگ اجازه ندادند سخن و خواسته امام(ره) در خصوص آزادسازی خرمشهر زمین بماند در حوزه جمعیت هم اجازه نخواهیم داد دغدغه و خواسته مقام معظم رهبری بر زمین بماند.
اختری تصریح کرد: با مشارکت می‌توانیم مانند گذشته که از عهده بسیاری از مسائلی که کشور با آن مواجه بود برآمدیم از عهده این موضوع هم بر خواهیم آمد.
مشاور عالی وزیر کشور در امور جمعیت هم با مهم خواندن موضوع جمعیت گفت: ایران از نرخ باروری ۳.۲ به نرخ ۱.۶ درصد رسیده است و در شرایط بدی در زمینه رشد جمعیت به‌سر می‌بریم.
دکتر محمداسماعیل اکبری عنوان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد نرخ باروری ۱.۸ است و در برخی مناطق گرمسیری این استان نرخ باروری از ۱.۳ کمتر است و به این معناست که کاهش نرخ باروری یعنی کاهش جمعیت و نابودی یک قوم که بسیار نگران‌کننده است.
مشاور عالی وزیر کشور در امور جمعیت به نقش آموزش و پرورش در مسئله جمعیت اشاره و عنوان کرد: تک‌فرزندی ظلم بزرگی است که به بچه‌ها می‌شود و آموزش و پرورش به‌عنوان سفیر می‌تواند انتقال‌دهنده این موضوع به خانواده‌ها باشد.
وی با بیان اینکه در خانواده‌ تک‌فرزندی تعامل‌گرایی و گذشت و بخشش شکل نمی‌گیرد، اضافه کرد: هیچ کشوری با ساختمان‌های چندطبقه و خیابان‌های بزرگ به توسعه نمی‌رسد مگر اینکه در مدارس و از دوران دبستان و دبیرستان معناگرایی را آموزش دهند و این شاخص در آموزش و پرورش با تعامل با خانواده‌ها نهادینه شود.
اکبری با ابراز اینکه نزدیک به ۱۶ میلیون نفر در کشور یا نابارور هستند، یا بچه ندارند و یا تک‌فرزند هستند، گفت: این آمار به‌منزله ناباروری ۲۰ درصد جمعیت کشور است، ضمن اینکه ۱۹ درصد مراکز ناباروری که ایجاد شده است به‌دلیل همین آمار ۲۰درصدی ناباروری هیچ گونه مراجعه‌کننده‌ای ندارند.