لطفا به کهگیلویه و بویراحمد رحم کنید؛ با سد خرسان ۳ ، ۱۶ روستا زیرآب می رود
این روزها مردم منطقه سادات محمودی دنا، از ساخت سد خرسان ۳ در محدوده این منطقه به علت آنچه خسارت های این سد می نامند، ابراز نگرانی کرده و از رئیس جمهور خواستار توقف عملیات اجرایی سد هستند. به گزارش امید مردم؛ یکی از سدهای بزرگ در دست اجرای کشور، سد خرسان ۳ در مرز
این روزها مردم منطقه سادات محمودی دنا، از ساخت سد خرسان ۳ در محدوده این منطقه به علت آنچه خسارت های این سد می نامند، ابراز نگرانی کرده و از رئیس جمهور خواستار توقف عملیات اجرایی سد هستند.
به گزارش امید مردم؛ یکی از سدهای بزرگ در دست اجرای کشور، سد خرسان ۳ در مرز کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد است که اکنون بسیاری از مردم و کارشناسان در استان نسبت به احداث آن نگرانند و سد را به فاجعه ای تشبیه کرده اند که مشکلات بیشماری برای منطقه ایجاد خواهد کرد.
عملیات اجرایی سد خرسان ۳ از سال ۸۶ آغاز شده و اکنون در حال اخذ مجوزهای لازم است. مردم منطقه سادات محمودی و حتی دیگر هم استانی ها کارزار متوقف نمودن احداث سد را تشکیل داده اند و هر کسی به نحوی مخالفت خود را با ساخت این سد اعلام می کند. یک کارشناس می گوید : سد خرسان، سدی که از اکوسیستم طبیعی تا میراث فرهنگی ما را تهدید می کند و مصائب و بدبختی های این سد جز ضرر و زیان هیچ آورده ای برای استان کهگیلویه و بویراحمد ندارد. ایرج منصوری ابراز کرد: سد خرسان ۳، سدی که قرار است از جنگل تا میراث فرهنگی استان ما و چهارمحال بختیاری را نابود کند تا آب را به کویرنشین ها برساند.
وی ادامه داد: اخیرا محیط زیست استان طی نامه ای مخالفت کرده که این سد هیچ مجوز زیست محیطی ندارد.
یکی دیگر از اهالی دهستان سادات محمودی ابراز کرد: پای هویت و زادگاه ما در میان است، می خواهند ما را آواره و بی بنیه کنند. عیسی رحمانی افرود: تا مکان مناسبی برای استقرار مردم روستاهایی که خانه هاشان به زیر آب خواهد رفت تعیین نکنند ساخت سد معنایی ندارد و آواره کردن ۱۲ هزار نفر کار دشواری است.
وی ادامه داد: از رئیس جمهور انتظار داریم در سفر پیش رو به این منطقه بیایند و ساخت این سد را تعیین تکلیف کنند. یک کارشناس حوزه آب نیز به خبرنگار ما گفت: در طراحی سد خرسان ۳ هیچ گونه سهمیه آبی برای این استان در نظر گرفته نشده است. احمد حسینی اظهار کرد: خاستگاه این سد در استان چهارمحال و بختیاری است و در مرز این استان واقع شده است. وی افزود: در مطالعات این سد که در سال های گذشته صورت گرفته این استان دیده نشده است. وی عنوان کرد: حداقل ۱۶ روستای این استان زیر آب می رود و حتی بخشی از تاریخ این استان در قبرستان باستانی سادات محمودی زیر آب مدفون می شود.
حسینی ابراز کرد: با احداث سد خرسان ۳ افراد زیادی مجبور به نقل مکان از محل زندگی شان خواهند شد.
حسینی ابراز کرد:با احداث این سد، ۱۶ روستای کهگیلویه و بویراحمد و چهار روستای چهارمحال و بختیاری که قبلاً بخشی از همین استان بودند، زیر آب خواهند رفت. اخیراً نیز گفته شده به این ۱۷ روستا هیچ خدماتی ارائه نشود.
۸۰۰ خانوار که جمعاً بالغ بر ۱۰ هزار نفر هستند باید از این محل جابه جا و به اطراف شهرها مهاجرت کنند، البته شغل این افراد عمدتا کشاورزی و دامداری است و سال ها در این زمین های اجدادی مشغول به فعالیت هستند.
نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز تصریح کرد: مردم نسبت به احداث سد خرسان ۳ به دلیل نابود شدن میراث فرهنگی، اجتماعی، منابع طبیعی و محیط زیست ناراضی هستند و خواهان کار کارشناسی در این زمینه هستیم.