همت الله دانش
زمین خواری به بهانه طرح های گردشگری و صنعتی در استان؛ با سرمایه گذار نماها برخورد قاطع کنید
امید مردم // زمین خواری به بهانه اجرای طرح ها صنعتی و یا گردشگری از جمله معضلاتی است که در چند سال اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح می شود. موضوعی که در برخی موارد اعتراضات محلی و اجتماعی را نیز در پی داشته است و بارها از سوی مسوولین نسبت به این نوع
امید مردم // زمین خواری به بهانه اجرای طرح ها صنعتی و یا گردشگری از جمله معضلاتی است که در چند سال اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح می شود.
موضوعی که در برخی موارد اعتراضات محلی و اجتماعی را نیز در پی داشته است و بارها از سوی مسوولین نسبت به این نوع زمین خواری هشدار داده شد. اما باز هم هستند سرمایه گذار نماهایی هستند که برای رسیدن به منافع خود، به شیوه های متفاوت در تلاش هستند تا قانون را دور زده و با استفاده از خلع های قانونی و یا سهل انگاری و کم کاری ناظرین طرح ها، چنگال شوم خود را بر اراضی ملی و منابع طبیعی استان بیاندازند تا از این طریق بتواند مطامع خود را تامین نمایند.
هر چند که بارها اخبار مبنی بر قلع قمع و رفع تصرف از این گونه اراضی در رسانه ها منتشر شده است اما باید بگوییم که احتمالا حجم زمین خواری و تعرض به منابع طبیعی و اراضی ملی در استان به حدی شده است که می تواند زنگ خطر جدی را برای نسل های آینده از هم اکنون به صدا درآورده است. یکی ازمهمترین ویژگی های استان کهگیلویه و بویراحمد وجود منابع طبیعی و جاذبه های گردشگری طبیعی و خدادی است که می تواند به عنوان سرمایه ای عظیم برای نسل کنونی و نسل های آینده مورد استفاده قرار گیرد و از رهگذر این پتانسیل خدادادی و طبیعی راه درآمدزایی، توسعه و پیشرفت برای استان مهیا شود.
همین موضوع سبب شد تا استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست کمیسیون ماده ۲۱ در خصوص واگذاری اراضی برای ایجاد اشتغال در حوزههای گردشگری و صنعتی زبان به شکوه وگلایه باز کند و از متولیان امر بخواهد تا زمین هایی که دراختیار سرمایه گذارنی قرار گرفته که بدون استفاده باقی مانه است را پس بگیرند.
احمد زاده که بالاترین مقام اجرایی استان و نماینده ارشد دولت در کهگیلویه و بویراحمد است واقعیتی را اعتراف می کند که سالیان سال از سوی رسانه ها و فعالان محیط زیست در استان فریاد زده می شود. احمد زاده از تصرف اراضی توسط کسانی سخن به میان می آورد که به بهانه ایجاد اشتغال در حوزه های گردشگری و صنعتی اقدام به تصرف اراضی ملی نمودند اما اقدامی در زمینه راه اندازی و اجرای طرح در این اراضی صورت نگرفته است.
استاندار که خود به این واقعیت پی برده و اعتراف می کند خواهان بررسی این گونه طرح ها و اقدام جهت استرداد این اراضی می نماید. استاندار کهگیلویه و بویراحمد
این گونه رفتارهای منفعت طلبانه را خیانت به مردم عنوان می کند و بر بررسی جدی این گونه طرح ها اصرار دارد.
هر چند که باید گفت بخش عظیمی از این واگذاری ها در دوره های قبل صورت گرفته است اما برای مقابله با این زمین خواری و تجاوز به اراضی ملی لازم است تا تیمی کاری و پاکدست انتخاب شود تا بتوانند نسبت به بررسی این وضعیت اقدام جدی نماید.
هر چند سخنان و تاکیدات علی احمد زاده در زمینه این نوع زمین خواری و به قول خودش خیانت به مردم امیدوار کننده است اما به نظر می رسد با توجه به اختیارات و وظایف قانونی که استاندار در حفظ اموال عمومی و بیت المال بر عهده دارد نیاز به دستورات جدی و آمرانه در این زمینه وجود دارد چرا که انجام چنین کار بزرگی که در حقیقت مقابله با فساد و تحقق شعار عدالت محوری دولت سیزدهم است با خواهش و تمنا میسر نخواهد شد.
هر چند که تا کنون دستگاههای نظارتی وقضایی در این زمینه اقداماتی انجام داد اما بنظر می رسد دستگاههای نظارتی نیز بیش از گذشته به حمایت و پشتیبانی استاندار با تمام اختیارات قانونی به میدان وارد شوند و در راستای تحقق این مطالبه عمومی اقدامی عاجل انجام دهند.