تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 خرداد 1402 - 6:10
کد خبر : 1233

در کهگیلویه و بویراحمد؛ کارخانه آرد یاسوج نیازمند حمایت

در کهگیلویه و بویراحمد؛ کارخانه آرد یاسوج نیازمند حمایت

مشاوران وزیران حوزه ایثارگری و جمعی از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از کارخانه آرد ،نشاسته و گلوکز یاسوج وابسته به سازمان اقتصادی کوثر که هم اینک به دلیل مشکل مالی با حداقل ظرفیت خود فعالیت دارد ، امیدها را برای گره گشایی از مشکلات این واحد تولیدی زنده کرده است. کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز

مشاوران وزیران حوزه ایثارگری و جمعی از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از کارخانه آرد ،نشاسته و گلوکز یاسوج وابسته به سازمان اقتصادی کوثر که هم اینک به دلیل مشکل مالی با حداقل ظرفیت خود فعالیت دارد ، امیدها را برای گره گشایی از مشکلات این واحد تولیدی زنده کرده است.
کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز که روزی پتروشیمی یاسوج خوانده می شده و هم به لحاظ کیفیت تولید و هم از نقطه نظر حقوق و مزایای کارکنان آن وضعیت بسیار خوبی داشت مدتی است به علت برخی مشکلات جزو واحدهای تولیدی زیانده قرار گرفته و سخن از واگذاری آن به بخش خصوصی مطرح است امری که به مذاق بسیاری از مردم کهگیلویه و بویراحمد خوش نیامده است.
این کارخانه که یکی از قدیمی ترین واحد های کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود و ظرفیت اشتغالزایی بیش از ۴۰۰ نفر را دارد به دلیل برخی مشکلات اکنون تنها ۶۰ نفر در آن مشغول بکار هستند و اخیراً هم سازمان اقتصادی کوثر متولی کارخانه تصمیم به فروش آن گرفته است.
شرکت آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج در سال ۱۳۶۳ مجوز صنعتی دریافت و در سال ۱۳۶۹ به بهره برداری رسید، فعالیت این کارخانه در زمینه محصولات آرد از گندم و سپس آردهای نول و ستاره بود و گلوکز و گلوتن نیز به محصولات تولیدی آن افزوده شد.
ظرفیت تولید این کارخانه ۳۰۰ تن در شبانه روز بوده و این واحد تولیدی در زمینی به مساحت یک هکتار در ورودی جاده سروک واقع شده جایی که به علت قرار گرفتن در نزدیکی سیلوی ذخیره گندم یاسوج به راحتی بدون هزینه زیاد حمل و نقل مواد اولیه خود را تامین می کند.
مزایای و مشکلات کارخانه
مدیر کارخانه آرد و نشاسته و گلوکزیاسوج شامگاه دوشنبه در جریان بازدید مسئولان از این واحد تولیدی گفت: این کارخانه که زمانی یکی از پررونق ترین واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد بود اکنون تنها بخش آرد آن با ظرفیت ۴۰ تا ۵۰ درصد فعال است.
تلاش برای گره‌گشایی از مشکلات کارخانه آرد و نشاسته یاسوج
رضا حسینیان افزود: در حال حاضر کارخانه آرد و نشاسته و گلوکزیاسوج تنها می تواند هزینه های تامین مواد اولیه و دستمزد کارگران خود را تامین کند.
وی تاکید کرد: در این کارخانه ۵۵ نفر مشغول بکار هستند در حالی که با فعالیت کامل آن می توان چند برابر اشتغال ایجاد کرد.
حسینیان تاکید کرد: نداشتن مشکلات خرید مواد اولیه و بازاریابی و فروش باعث شده کارخانه آرد و نشاسته یاسوج ظرفیت احیا را داشته باشد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه اینکه مواد اولیه کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج گندم است قرار داشتن این واحد تولیدی در نزدیکی سیلوی ذخیره گندم شرایط خوبی برای تامین مواد اولیه آن ایجاد کرده است.
مدیر کارخانه آرد و نشاسته و گلوکزیاسوج ابراز کرد: این شرکت اعلام شده زیان ده است زیرا پیش از این حمایت هایی از آن شده اما احیا نشده است.
حسینیان عنوان کرد: دولت نگاه حمایتی ویژه به کارخانه های زیانده ندارد.
وی تصریح کرد این کارخانه ۹ میلیارد تومان برای پسماند، مالیات و آب بها از دستگاه های اجرایی بدهی دارد نیازمند حمایت برای احیا است.
کارخانه آرد یاسوج نیازمند حمایت
مشاور امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بهره وری کامل از کارخانه آرد و نشاسته یاسوج به عنوان واحدی که ظرفیتی برای اشتغال و رونق تولید است نیاز به انجام اقدام های عملی دارد.
حسن ممتح افزود: مشکلات این کارخانه در طرحی تدوین و در مرحله نخست به کارگروه رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد ارسال شود و درصورت مرتفع نشدن مشکلات طرح برای پیگیری به ستاد رفع موانع تولید کشور ارسال شود.
مشاور امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه این کارخانه حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات مذکور نیاز دارد بر عزم همه مسئولان برای مرتفع شدن مشکلات آن تاکید کرد.
وی با بیان اینکه تولید سرم به عنوان یکی از نیازهای کشور در کارخانه آرد و نشاسته و گلوکز یاسوج راکد است، افزود: فعال کردن همه بخش های این واحد تولیدی نیاز ضروری توسعه است.
دبیر شورای مشاوران وزرا و مسوول هماهنگی امور ایثارگران کشور نیز از دستگاه های اجرایی متولی که از کارخانه آرد و نشاسته و گلوکزیاسوج مطالبه دارند خواست ضمن بخشی از طلبکاری خود به متولیان این واحد تولیدی تا زمان بازگشت به تولید به مسئولان مهلت پرداخت دهند.
رضا رحیمی نسب افزود: ۹ میلیارد تومان بدهی آن قدر زیاد نیست که نتواند در استان مرتفع شود.

برچسب ها :

ناموجود