بوی مرگ در جاده های کهگیلویه و بویراحمد

تصادفات جاده ای و تلفات جانی و مالی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل ناایمن بودن راه ها و مسیرهای پرتردد به یک چالش تبدیل شده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه ارتباطی بوده که از این میزان ۱۸۴ کیلومتر چهار خطه، ۵۰۶ کیلومتر راه اصلی، یک هزار و ۱۹۲ کیلومتر راه فرعی و مابقی راههای روستایی است.
بررسیها نشان میدهد افزونبر یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر نقاط حادثهخیز در این استان وجود دارد و دارای بیش از ۴۰ گردنه خطرناک است.
بسیاری از جادههای استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایط خاص توپوگرافی در دل کوهها کشیده شده که دقت بالای رانندگان در هنگام رانندگی را میطلبد و البته بررسی آمار تصادفات نشان از عدم احتیاط رانندگان و ناایمن بودن راههای مواصلاتی دارد و در واقع روزانه خانوادههای زیادی را داغدار و یا گرفتار بیمارستان میکنند.
حوادث مرگبار و تلخ تصادفات جادهای در کهگیلویه و بویراحمد همیشه وجود داشته و بارها از سوی رسانهها مورد نقد قرار گرفته است چنانکه به طور میانگین هر ۲ روز یکبار شاهد وقوع حوادث تلخ جادهای بوده و افراد زیادی در جادههای استان جان خود را از دست دادند.
استفاده از وسایل نقلیه نسبت به میزان جمعیت در استان کهگیلویه و بویراحمد در سالهای گذشته بشدت افزایش یافته و این عامل به دلایل متعدد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سبب بروز تخلفات و تصادفات درونشهری و برونشهری بیشماری شده است.
دلایل متعددی از جمله نداشتن گواهینامه رانندگی، عدم رانندگی با سرعت مجاز، افزایش سرعتهای بیدلیل، عدم رعایت فاصله طولی، عیوب وسایل نقلیه، عدم ایمنی جادهها و خیابانها و نیز عدم برخورد قاطع پلیس سبب بروز تصادفات رانندگی خطرساز در سطح جادههای استان شده است.
شناسایی ۳۴ نقطه حادثهخیز در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۴ نقطه حادثه خیز در جادههای این استان شناسایی شده که برای اصلاح و رفع آنها کمبود اعتبار داریم.
عابد محمدی با اشاره به اینکه این نقاط حادثه خیز بزرگ و کوچک بوده و در محورهای مواصلاتی این استان اعم از اصلی و فرعی است، افزود: دلیل بسیاری از تصادفات منجر به فوت وجود این نقاط حادثهخیز است.
وی ابراز کرد: امسال ۴۰ میلیارد از اعتبارات استانی برای رفع نقاط حادثه خیز مصوب داریم که امیدوارم نهایی و ابلاغ شود که در این صورت عملیات اجرایی رفع ۱۲ نقطه آغاز میشود.
محمدی ادامه داد: محور ارتباطی یاسوج ـ سمیرم، یاسوج به بابامیدان و باشت ـ بابامیدان ـ گچساران حادثهخیزترین جادههای این استان بوده و در واقع بیشترین تلفات ناشی از تصادفات مربوط به این جادهها است.
وی خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز استان اختصاص یافته است.
نرخ وقوع تصادفات رانندگی بیش از میانگین کشوری
فرمانده انتظامی کهگیلویه و بویراحمد میگوید: نرخ وقوع تصادفات رانندگی در این استان از میانگین کشوری بیشتر بوده که این زنگ خطری است و باید جدی گرفته شود.
سردار کیقباد مصطفایی اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد در زمینه نرخ وقوع تصادفات در هر یکصد هزار تصادف، ششمین استان کشور است.
وی میانگین نرخ وقوع تصادفات در کشور در ۷ ماهه امسال را یک هزار و ۴۳۲ فقره عنوان کرد و افزود: این آمار در استان دو هزار و ۱۷۱ فقره بوده که بسیار نگران کننده بوده و در واقع باید گفت زنگ خطر به صدا درآمده است.
مصطفایی از کاهش یک درصدی متوفیان حوادث رانندگی خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ۱۵ هزار و ۴۸۵ مورد تصادف در استان رخ داده که افزایش ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
رئیس پلیس کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه امنیت جادهها به لحاظ ترافیک از اهمیت ویژهای برخوردار است، یادآور شد: ضروری است مسئولان سازکان راهداری برای رفع نقاط حادثه خیز در محورهای مواصلاتی تدبیری کنند.
مصطفایی افزود: پلیس در حد توان وتا جایی که قانون مشخص کرده برای کاهش امار حوادث و تلفات رانندگی تلاش میکند و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمیشود.
وی با اشاره به اینکه نقاط حادثه خیز در جادههای استان شناسایی شده است، اظهار داشت: بدون شک با رفع این نقاط، شاهد کاهش تصادفات و به تبع آن کاهش تلفات خواهیم بود.
۱۴ درصد مرگ و میر تصادفات در کمربندی یاسوج
استاندار کهگیلویه و بویراحمد کمربندی یاسوج را یکی از پرخطرترین جادههای استان عنوان کرد و گفت: حدود ۱۴ درصد مرگ و میرها در این محور است.
سید علی احمدزاده خاطرنشان کرد: ۴.۵ کیلومتر این جاده در هفته دولت به بهرهبرداری رسید و مابقی جاده تا دهه فجر افتتاح خواهد شد.