تاریخ انتشار : یکشنبه 1 مرداد 1402 - 8:58
کد خبر : 1358

احمدرضا محرابی

برای توسعه استان فرصت آزمون و خطا نیست؛ اگر نمی توانید میدان را خالی کنید

برای توسعه استان فرصت آزمون و خطا نیست؛ اگر نمی توانید میدان را خالی کنید

امید مردم// با نزدیک‌تر شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی، تنور انتخابات داغ تر می‌شود و شاهد حضور و ثبت نام تعدادی از نامزدهای حزبی و غیرحزبی هستیم که تعدادی از آنها برای مردم چهره‌های شناخته‌شده‌ای هستند. به گزارش امید مردم؛ با نگاهی به گذشته درمی‌یابیم افراد متفاوتی به لطف معضل شوم طایفه‌گرایی و دست

امید مردم// با نزدیک‌تر شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی، تنور انتخابات داغ تر می‌شود و شاهد حضور و ثبت نام تعدادی از نامزدهای حزبی و غیرحزبی هستیم که تعدادی از آنها برای مردم چهره‌های شناخته‌شده‌ای هستند.
به گزارش امید مردم؛ با نگاهی به گذشته درمی‌یابیم افراد متفاوتی به لطف معضل شوم طایفه‌گرایی و دست زدن به لطایف الحیل به کرسی بهارستان رسیده و بر آن تکیه زده‌اند. متأسفانه تمایل عجیب مردم به رساندن شخص هم‌طایفه خود به کرسی نمایندگی در مجلس از یک سو و بی تجربگی و عدم تخصص منتخبین و ناکارآمدی و ناتوانی برخی از نیروهای تحت حمایت آنها که برخلاف اصل شایسته سالاری تعدادی از مناصب اداری و دولتی را غصب کرده اند از سوی دیگر منجر به عقب‌ماندگی این استان در بسیاری از زمینه‌ها گردیده است. البته به لطف رسانه‌ها و فضای مجازی تعدادی از مردم نسبت به گذشته آگاه‌تر شده‌اند و برای رأی دادن معیارهایی به‌جز طایفه‌گرایی را نیز مورد توجه قرار می‌دهند که این موضوع تا حدودی جای بسی امیدواری است.
اما همگان نیک می دانیم و تکرار مکررات است که استان کهگیلویه و بویر احمد علیرغم برخورداری از منابع عظیم و پتانسیل‌های بالقوه در زمینه‌های مختلف، همچنان گَرد سنگین فقر، بیچارگی، بی‌عدالتی و تبعیض را بر چهره خود دارد. با نگاهی اجمالی به کیفیت زندگی مردم این استان به آسانی می‌توان فهمید که این مردم از حقوق اولیه خود نیز به‌طور مساعد برخوردار نمی‌باشند. این در حالی است که استان‌هایی که هم منابع و هم سهم کمتری در تولید ناخالص ملی دارند در جدول شاخص های توسعه با فاصله از استان کهگیلویه و بویر احمد سبقت گرفته و جایگاههای بالاتری را به خود اختصاص داده اند و توسعه یافته تر و برخوردارتر محسوب می شوند.
هر چند که محرومیت استان کهگیلویه و بویراحمد تاریخی است و مربوط به یک سال یا یک دهه نبوده و نیست اما باید بپذیریم که این استان نتوانسته است همزمان و همگان با سایر استانهای کشور راه توسعه را بپیماید که بخشی از این موضوع به ضعف و ناتوانی کسانی بر میگردد که ردای نمایندگی مردم درمجلس شورای اسلامی را به هر طریق بر تن آویختند اما با فرصت سوزی های صورت گرفته ناشی از ناتوانی و عدم تخصص نه تنها باعث توسعه و پیشرفت استان نشدند که در برخی موارد با رفتارها و تحرکات نسنجیده و شتابزده خود در عرصه سیاسی کشور مانع جدی برای توسعه استان شدند. نمایندگانی که حضور خود در بهارستان را بر توسعه استان ترجیح می دادند در تلاش بودند تا با انجام کارهای سطحی و شخصی ، حامیان خود را راضی نگه دارند و همین امر سبب شد تا از چانه زنی برای اجرای طرح های بزرگ و عام المنفعه دور بمانند. شاید هم خود چنین اندیشه ای را داشته اند که راضی نگهداشتن چند نفر که به عنوان لیدر در مناطق مختلف حضور داشتند بهتر از آن است که خود را درگیر چانه زنی و تعارض با وزرا و مسوولین کشوری نمایند و همین نگاه و عملکرد سبب گردد تا در خیابان توسعه در مقایسه با سایر استانهای کشور به کوچه بن بست برخورد کنیم و وضعیت استان این شود که می بینیم. هر چند که نحوه انتخاب نمایندگان توسط مردم و همچنین عملکرد منتخبین مردم نمی تواند تنها دلیل عقب ماندگی استان در مسیر توسعه باشد اما بی شک یکی از مهمترین این عوامل می تواند باشد. چرا که با برخورد احساسی و ترجیح دادن احساسات بر منطق درانتخابات، سبب گردید تا متخصصین و کسانی که توانایی بیشتری برای نمایندگی مردم دارند از صحنه دور بمانند و در ماراتن رقابت، میدان را به ناکارآمدی و رفتارهای عوام فریبانه واگذار نمایند. حال که بار دیگر در آستانه آغاز ماراتن انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار گرفته ایم چند نکته را برای کسانی که قصد حضور در صحنه دارند یادآوری می نماییم باشد که گامی برای توسعه استان برداریم.
اول) تلاش نمایید از همین روزهای اول که کار تبلیغات انتخاباتی را به صورت چراغ خاموش شروع می کنید دست رد بر سینه طایفه گرایی، باندبازی و حزب گرایی بزنید و تکلیف خود را با شهروندان روشن نمایید و در نکوهش نگاه احساسی و طایفه گرایی ازهیچ کوششی دریغ ننمایید.
دوم) کت و شلواریهای به ظاهر موجه منفعت طلب را شناسایی کنید چرا که صرفا به منافع خود می اندیشند و مانع ارتباط صحیح شما با مردم می‌شوند. به این افراد فرصت و مجال عرض اندام ندهید. هر چند در شرایط انتخابات نمی توانیدآنها را ازکنارخود دور کنید اما به هر حال مواظب باشید در دام های منفعت طلبی این افراد گرفتار نشوید.
سوم) تبلیغات رسانه ای قطعا ضرورت شرکت در یک رقابت سنگین است اما باید اصول حرفه ای و اخلاقی را در این زمینه به تیم رسانه ای خود گوشزد نمایید و مراقب باشید تا خدای نکرده به بداخلاقی های رسانه ای دامن زده نشود.
چهارم) بیشتر از آنکه خود را ملزم به حضور در مراسمات عزاداری بدانید به زندگان فکر کنید و بیشتر وقت خود را برای برنامه ریزی جهت حل مشکلات افراد زنده سپری نمایید. قطعا مردمداری و شرکت در مراسمات از ابعاد زندگی اجتماعی و عاطفی است اما بسیار ساده لوحانه است اگر فکر کنید صرفا با شرکت در این مراسمات می توانید آرای زیادی را جذب نمایید.
پنجم) مردم استان کهگیلویه و بویراحمد از دیرباز تا کنون به صداقت و راستی معروف بوده و هستند بنابراین صداقت را پیشه خود نمایید و از اعمال رفتارهای ماکیاولیستی که هدف وسیله را توجیح می نماید پرهیز کنید و مراقب باشید وعده های غیر قابل اجرا و عمل را بیان نکنید چرا که نسل جوان همچون پدران خویش به خوبی این موضوعات را متوجه می شوند اما از پدران خویش صریح الهجه و شفاف تر هستند. اگر پدران و افراد میانسال و سالخورده به علتی برخی موضوعات رابه زبان نمی آورند اما جوانان و نوجوانان امروز صریح الهجه هستند و غیر عملی بودن وعده هایتان را با صدای بلند فریاد می زنند.
ششم) برخلاف گذشته که نامزدهای انتخاباتی بیشتر بر بیان احساسات و تکرار مکررات تکیه می کردند امروز برنامه ریزی و تدوین برنامه و اعلام آن به افکار عمومی از مطالبات جدی است. برنامه های عملی خود برای کمک به توسعه استان و منطقه را بصورت رسمی اعلام کنید تا همگان بتوانند تفاوت های دیدگاهی شما با سایر نامزدها را تشخیص دهند.
هفتم) دوست امروز و غریبه فردا برای مردم و شهروندان نباشید.چنانچه توانستید رای و نظر مردم را جذب نمایید و به عنوان نماینده مردم راهی بهارستان شوید، عهدها و وعده های خود به مردم را فراموش نکنید چرا که اگر خلاف این توصیه عمل کنید علیرغم پیروزی در رقابت انتخاباتی میتواند شما را در نزد افکار عمومی به بازنده ای تبدیل کند که ترمیم و باز گرداندن افکار عمومی کاری بسیار سخت و دشوار است.
هشتم ) در پایان باید بگوییم به وجدان خود رجوع کنید ودر خلوت، توانایی های خود را مرور نمایید اگر احساس می کنید می توانید با برنامه ریزی و استفاده از نظر متخصصین گامی برای توسعه استان و منطقه بردارید و بر خواسته های نفسانی خود اعم از تبعیض، رانت خواری، پارتی بازی، باندبازی و قوم گرایی پای بگذارید وصرفا به منافع عمومی بیاندیشید ودر این مسیر گام بردارید یا علی بگویید و کفش هایتان را محکم ببندید و در صورتی که به این نتیجه رسیدید که مرد این میدان نیستید و نمی‌توانید مرهمی بر زخم‌های مردم باشید و یا می‌خواهید به روش پیشینیان عمل کنید بهتر است میدان را خالی کنید تا شرمنده وجدان خود و چشمان این مردم نشوید.

برچسب ها :

ناموجود