آب و جاده دو مشکل اساسی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد
استان کهگیلویه و بویراحمد استانی است که هنوز بسیاری از روستاهای آن از نداشتن آب شرب سالم و جاده که اساسی ترین نیاز زندگی است رنج می برند.
بیش از ۴۴ درصد جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در بیش ۲ هزار و ۲۳۲ روستای آن ساکن هستند که بسیاری از این روستاها از داشتن زیرساخت های لازم برای زندگی محروم است و به همین جهت مهاجرت از روستا ها به حاشیه شهرها و خالی شدن روستاها از سکنه در این استان با سرعت زیادی در حال افزایش است .
آنچه که امروز مردم از مسوولین خود انتظار دارند بررسی دقیق و برنامه ریزی صحیح برای خدمات رسانی و تامین زیرساخت های زندگی در این روستاهاست.
هر چند که مسوولین در استان کهگیلویه و بویراحمد بارها به برخی از این روستاها سفر کرده اند و وعده های رنگارنگ در جمع مردم ارائه نمودند اما باید گفت که بسیاری از این وعده ها مصرف رسانه ای داشته و هیچگاه این وعده ها محقق نشد.
علی احمد زاده سومین استاندار بومی است که در دولت سیزدهم بر کرسی مدیریت استان تکیه زده است و همانند استانداران سابق از همان آغاز مدیریت سفرهای شهرستانی خود و سرکشی از روستاها را در برنامه کاری قرار داد و با حضور در جمع مردم از برنامه ریزی و تلاش برای رفع مشکلات روستائیان خبر می داد . وعده هایی که هر چند در همان نشست ها باعث خوشحالی و احساس غرور روستائیان می شد اما خیلی زود به چرخه فراموشی سپرده می شد تا باز هم روستائیان بمانند و نبود زیرساخت های زندگی .
احمد زاده در آخرین سفر خود به روستاهای استان باز هم نبود جاده دسترسی و تامین آب شرب را مشکل اساسی روستائیان اعلام می کند و معتقد است که رفع این نقیصه نیازمند تخصیص اعتبارات کلان است.
سید علی احمدزاده می گوید: تاکنون نشست هایی با دفتر محرومیت زدایی در این رابطه انجام شده و قرار است در راستای رویکرد جدی دولت به مناطق روستایی و عشایری اعتباراتی در این خصوص تأمین شود.
وی افزود: پس از سفر مهرماه ۱۴۰۰رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد، تاکنون بالغ بر ۴۳ سفر شهرستانی به اقصی نقاط بویژه مناطق خیلی محروم استان با مدیران اجرایی داشته ام که از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار گرفته ایم .
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: علاوه بر آن با حضور فعال معاونین سرکشی های مستمر به روستاها ادامه دارد.
احمد زاده بر این باور است که پروژه های زیاد عمرانی و اقتصادی و طرح های اجتماعی در روستا ها انجام شده و یا در حال انجام است و توجه به زیرساختهای روستاها را در اولویت کاری قرار داده ایم .
وی ادامه داد: طوری که ابلاغ اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی جهت احداث ، تعریض و مرمت جاده های روستایی در سفر رئیس جمهور به استان و گازرسانی و برق رسانی به دورترین نقاط استان از جمله اقدامات مهم در این زمینه بوده است.
احمدزاده تصریح کرد: توجه جدی نهادهای حمایتی جهت تأمین معیشت و تأمین مسکن مددجوبان و حمایت سایر نهادهای انقلابی از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره ) و بنیاد مستضعفان در حل مشکلات روستائیان از دیگر اقدامات ضربتی و مهم طی یکسال گذشته تاکنون در این زمینه انجام گرفته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشریح بخشی از خدمات برجسته دولت طی یکسال گذشته با اولویت بخشی به مناطق روستایی گفت: در حوزه آب و فاضلاب ۴۱ روستای استان این با اعتبار ۱۷۵ میلیارد تومان آبرسانی شده و ساکنان آنها از آب شرب و بهداشتی بهره مند شده اند.
وی افزود: در حال حاضر ۵۲ طرح آب و فاضلاب روستایی با حجم عملیات ۱۱۰ کیلومتر لوله گذاری، پنج باب مخزن با ظرفیت ۱۱۰۰ متر مکعب در دست اجراست.
احمدزاده تصریح کرد: این طرح ها با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۵۴ درصد در دست اقدام است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به طرح های حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: با همت دولت سیزدهم احداث و بهسازی و آسفالت ۱۰۰ کیلومتر راه های روستایی با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان انجام شده است.
وی عنوان کرد: همچنین بهسازی و آسفالت ۱۳۰ کیلومتر از را ه های روستایی استان با اعتبار ۳۹۰ میلیارد تومان صورت گرفته است.
احمدزاده افزود: طی مدت یاد شده در حوزه برق رسانی نیز به ۱۳ روستا با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان برق رسانی صورت گرفته و بهسازی و اصلاح شبکه های روستایی ۲۳۰ روستا با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان انجام گرفته است.
وی با اشاره به برقراری اینترنت پرسرعت روستایی، تصریح کرد: تعداد ۱۱۱ روستای استان با اعتبار ۹۹ میلیارد تومان نیز از اینترنت پر سرعت برخوردار شده اند و تلاش بی وقفه برای ادامه خدمت رسانی در این بخش ادامه دارد.
اما علیرغم تمام وعده ها و گفته های علی احمد زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد باید گفت که روستائیان کهگیلویه و بویراحمد همچنان در مساله جاده و آب مشکل اساسی دارند و لازم است مسوولین استانی با برنامه ریزی و تلاش برای جذب اعتبارات و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با رایزنی و تامین اعتبار گامی مهم و اساسی در حل مشکلات روستائیان برداند چرا که اگر زیرساخت ها در روستاهای استان فراهم نگردد در آینده نه چندان دور از روستاهای استان فقط خرابه ای خالی از سکنه برجای خواهد ماند و حاشیه نشینی با تمام مشکلات و آسیب هایش در شهرهای استان بصورت جدی تر و گسترده تر روی خواهدداد.